dakdekker

Dakraam soorten

Er zijn veel verschillende soorten dakramen, ook wel bekend als dakvensters. Voor elke specifieke behoefte is er wel een dakraam te vinden. Hieronder een korte samenvatting van alle verschillende soorten dakvensters.

Tuimelvenster

Het tuimelvenster is het meest geplaatste dakraam op dit moment. Het tuimelvenster heeft haar scharnier in het midden van het raam waardoor het gemakkelijk opendraait.

Tuimelvenster met verhoogde tuimelas

Wanneer je graag je raam extra wijd open wilt doen of graag een extra groot uitzicht wilt hebben, dan kun je kiezen voor een tuimelvenster met verhoogde tuimelas. Het scharnier zit hier meer tegen de top van het venster aan.

Uitzettuimelvenster

Een uitzettuimelvenster bied je de mogelijkheid om de manier van openen zelf te bepalen. Je kunt hem zoals met andere vensters tuimelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om hem uit te zetten. Bij de uitzet zit het scharnier helemaal aan de bovenkant, waardoor je eigenlijk een soort luik idee krijgt.

Uitstapvenster

Wanneer je veel je dak op wilt of moet, dan kun je het beste voor een uitstapvenster kiezen. Dit dakraam kan tot 90 graden open kantelen, net zoals een deur. Hierdoor kun je snel en veilig op je dak komen.

Er zijn daarnaast nog een heleboel andere soorten dakramen. Vraag eens naar offertes bij verschillende bedrijven om zo je ideale dakvenster te vinden!