dakdekker

Gemodificeerd bitumen

Om de dakbedekkingen van bitumen nóg beter te maken, wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van gemodificeerd bitumen.

APP

APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Atactisch PolyPropyleen ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. Wanneer men bitumen mengt met APP ontstaat er APP-gemodificeerd bitumen.

Onderhoud

Gemodificeerd bitumen heeft, net zoals normaal bitumen, bijna tot geen onderhoud nodig. Daarnaast is het gemodificeerde bitumen veel meer geschikt voor recycling en is het bij eventueel toekomstig onderhoud gemakkelijk te overlagen.

Voordelen

De voordelen van het toevoegen van atactisch polypropyleen is het feit dat het beschikt over een aantal gunstige eigenschappen. Zo is het polypropyleen bij omgevingstemperaturen erg flexibel, soepel en buigzaam.

Daarnaast heeft het APP-gemodificeerde bitumen een hogere temperatuurstabiliteit, biedt het een hogere weerstand tegen veroudering en is het beter Uv-bestand dan normaal bitumen. Kort gezegd is gemodificeerd bitumen beter dan regulier bitumen.

Aanleg

Wij maken ook gebruik van gemodificeerd bitumen en kunnen je uitstekend begeleiden bij de aanleg van een nieuw dak. Gemodificeerd bitumen kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als dakterras. Ook is het mogelijk om gemodificeerd bitumen te gebruiken in de vorm van een parkeerdak. De mogelijkheden zijn eindeloos, vraag gerust eens naar de mogelijkheden!

De voordelen van plaatsing door ons zijn onder andere de prijs, de snelheid en de garantie. Wij bieden een uitstekende garantie op al onze daken. Daarnaast zijn onze daken erg goedkoop maar van hoogstaande kwaliteit. Daarnaast wordt een dak van gemodificeerd bitumen door ons erg snel gelegd.