dakdekker

Professionele gevelreiniging in Landgraaf

Een buitenmuur is misschien wel het belangrijkste onderdeel van elk gebouw in Landgraaf. Daarom is het belangrijk dat je dit goed laat onderhouden. Elke muur kan beschadigen door het weer, gas en vuil. Het steen van je muur wordt dan poreus en de voegen verzwakken, met een minder sterke muur als resultaat. Voorkom dit probleem en kies voor gevelreiniging of zelfs een complete gevelrenovatie. Hoe? Dat regel je eenvoudig via ons. Wij zijn namelijk een collectief van bedrijven in Landgraaf gespecialiseerd in gevels:. van gevelreiniging tot gevelrenovatie. Je kunt zelfs kiezen wat voor soort gevelreiniging je laat toepassen door onze specialisten. Zij behandelen de gevel van je woning in Landgraaf met technieken als stralen met zand of nevel, het vuil verwijderen de specialisten met chemische middelen of ze renoveren de hele muur. Ook herstellen ze isolatie en voegwerk, of impregneren je muren als dat nodig is. Er zijn veel mogelijkheden voor gevelreiniging in Landgraaf. Wil je graag meer weten?

Geef al je vragen, wensen en eisen door via het contactformulier. Onze specialisten in Landgraaf maken vervolgens een offerte op maat, deze ontvang je binnen korte tijd via de e-mail. Neem de tijd, vergelijk de ontvangen prijsopgave en schakel vervolgens de specialist van jouw keuze in.

Gevelrenovatie en gevelreiniging

Gevelreiniging komt het meeste voor in Landgraaf. Maar wat is gevelrenovatie dan? Eigenlijk is het een betere versie van gevelreiniging. Je gevel wordt namelijk niet alleen gereinigd, maar ook onderhouden en gecontroleerd. De specialisten in gevelreiniging uit Landgraaf kunnen je muur impregneren, het voegwerk onderhouden en de isolatie van de muur verbeteren. Daardoor ben je minder aan stookkosten kwijt en loop je minder risico op problemen door vocht zoals lekkage en doorslaand water. Nog een pluspunt is dat je gevel er ook nog eens mooier van wordt! Door al die voordelen woon je daardoor prettiger en heb je niet gauw last van problemen met je buitenmuren. Een gevelrenovatie in Landgraaf kan tot wel €8.000 kosten, maar dit zijn dan ook eenmalige kosten.

Gevelonderhoud in Landgraaf

Gevelonderhoud is de derde optie in Landgraaf. Het is anders dan gevelreiniging en -renovatie, omdat het verspreid is over een langere periode. Bij gevelonderhoud komt namelijk één van onze specialisten regelmatig langs om je buitenmuren te onderhouden. Tijdens dit moment controleert de specialist de staat van de bakstenen worden gecontroleerd en het voegewerk. Indien nodig herstelt hij de ontdekte schade.. Door deze gerichte aanpak hoeft niet gelijk het gehele oppervlak bewerkt te worden, waardoor het een stuk minder kost. Bovendien voorkom je door regelmatig onderhoud allerlei grotere problemen. Wil je weten of gevelonderhoud nodig is voor jouw woning? Of wil je de kosten van gevelreiniging of gevelrenovatie met elkaar vergelijken? Onze specialist uit Landgraaf komt graag bij je lang voor de controle van jouw buitenmuur.

Verbetering buitenmuren Landgraaf

Impregneren is een goede manier om de levensduur van je buitenmuren van je woning in Landgraaf te verbeteren. Deze klus is meestal een onderdeel van gevelrenovatie. Eén van onze specialisten uit Landgraaf brengt dan een vloeibaar impregneermiddel aan op je gevel. Dit trekt in de bakstenen, die vervolgens geen water meer doorlaten. Zo heb jij in de toekomst geen enkele last meer van doorslaand vocht. Je kunt er ook voor kiezen om de muren zelf te impregneren. In dat geval huur je de benodigde gereedschappen bij een doe-het-zelfzaak in Landgraaf. Nu je er toch bent, vergeet ook niet om het juist impregneermiddel mee te nemen om de muur te bedekken. Blijf tijdens het impregneren scherp op dat je de volledige muur bedekt, anders krijg je alsnog last van problemen zoals doorslaand vocht.

Offertes aanvragen

Vrijblijvende prijsopgave

Ben je geïnteresseerd in gevelreiniging? Of wil je meer weten over gevelrenovatie in Landgraaf? Dan helpen wij je graag. Neem contact op met tot wel vijf specialisten uit Landgraaf en stel al je vragen op het gebied van gevelreiniging. Al onze specialisten zijn ruim ervaren op het gebied van gevelreiniging in Landgraaf. Daarom kunnen ze je gegarandeerd helpen in elke situatie. Ook als je gewoon de verschillen tussen zand- en nevelstralen wilt weten, of benieuwd bent naar de opties voor jouw klus. Bij elke vorm van gevelreiniging of gevelrenovatie in Landgraaf staan wij voor je klaar.

Kosten van gevelreiniging in Landgraaf

De prijzen van een gevelreiniging of -renovatie in Landgraaf zijn verschillend. Het hangt namelijk af van niet alleen het materiaal van je muren, maar ook de staat daarvan en het totale oppervlak. Elke muur heeft namelijk een andere behandeling nodig en de kosten van alleen de gevelreiniging kunnen al enorm verschillen. Zo kost stoomreiniging maar €5 per vierkante meter, en zandstralen tot wel €20. In het geval een renovatie komen daar nog extra kosten bij. Zijn de stenen in slechte staat? Dan moeten die vervangen worden. Dat kost €10 per vierkante meter. Wil je je muur laten impregneren? Dat kost €6,50 per vierkante meter. Bovendien is de aanschaf van metselmortel vaak ook nodig, wat in Landgraaf zo'n €1 per liter kost

Graffiti laten verwijderen

Graffiti verwijderen is lastig en is vaak een dagtaak. Kies daarom voor professionele gevelreiniging. Eén van onze specialisten uit Landgraaf inspecteert eerst je muur en overlegt daarna de mogelijkheden met jou. De toepasbare techniek hangt namelijk af van de soort muurt. Aan elke techniek hangt een ander prijskaartje. Vaak wordt een chemisch reinigingsmiddel gebruikt, maar soms zijn andere opties beter. Daarom kunnen de kosten van graffiti en ander gelijksoortig vuil verwijderen graffiti uiteenlopen van maar €5 tot €20 per vierkante meter.

Onderhoud van voegen in Landgraaf

Elke buitenmuur in Landgraaf bestaat uit twee onderdelen: bakstenen en voegen. Daarom is het belangrijk dat ook de voegen onderhouden worden om aantasting door regen en wind, of zelfs gewoon de temperatuur te voorkomen.  Als er eenmaal sprake is van beschadigde voegen verkleuren en brokkelen ze snel af. Slechte voegen verminderen de isolatie van jouw woning, waardoor jij te maken krijgt met hogere stookkosten. Om de schade aan de voegen te herstellen, kan één van onze specialisten de voegen uithakken of -slijpen, waarna ze vervangen worden met nieuw materiaal.

Gevelreiniging voegen

Om slijtage van voegen te voorkomen, is het belangrijk om bij een gevelreiniging of -renovatie ook de voegen niet over te slaan. Vaak wordt deze klus in Landgraaf gecombineerd met een volledige gevelrenovatie, maar je kan er ook voor kiezen om alleen de voegen te laten reinigen. Als je voor deze gevelreiniging kiest, komt één van onze specialisten bij je langs om de voegen te controleren op beschadigingen en vuil. Slechte voegen worden vervangen, voegen die alleen vies zijn worden schoongemaakt met water of stoom. Voor het beste resultaat laat je de gevel gelijk impregneren. Zo voorkom je vochtproblemen en hoef je voorlopig nog niet aan de volgende renovatie te denken.

Gevelreiniging met stralen

Gevelreiniging kan op verschillende manieren gebeuren, ook in Landgraaf. Zelfs bij een gevel stralen gebruikt de specialist verschillende technieken. Zo heb je zandstralen, gritstralen, nevelstralen en vochtstralen. Vaak bedoelen specialisten bij deze vorm van gevelreiniging zandstralen. In principe is dat hetzelfde als gritstralen. Er worden dan zandkorrels tegen je muur aan geblazen met een speciaal apparaat. Het zand zorgt dat het vuil op je gevel loslaat, waardoor je muur weer blinkend schoon is. Het soort zand maakt daarin wel een verschil. Grotere zandkorrels weekt meer vuil los, maar de kans op beschadigingen neemt ook toe.

Gevelreiniging met stoom

Gevelreiniging in Landgraaf kan ook door middel van stoom. In dat geval wordt water van wel 150 graden Celsius tegen je muur aan gespoten. Door deze hoge temperatuur weekt het vuil los van de muur en spoelt het weg. Stoomcleanen is geschikt voor vrijwel elk oppervlak en kost maar €5 per vierkante meter.  Let er wel op dat deze methode alleen licht tot halfzwaar vuil van je muren verwijdert, waardoor het soms niet voldoende is. Bij problemen zoals graffiti moet je al gauw denken aan chemische gevelreiniging of andere methodes.

Gevelreiniging met chemische middelen

Eén van de zwaarste vormen van gevelreiniging is chemische gevelreiniging. Er wordt dan een chemisch of biologisch middel op je muur in Landgraaf aangebracht met een borstel. De specialist laat het inweken en spoelt vervolgens de wand af. Voor schoonspuiten gebruikt hij een hogedrukreiniger. Ondertussen wordt al het water opgevangen, samen met de chemische middelen en het vuil. Laat daarom eerst altijd je muren uitgebreid inspecteren om te bepalen welke middelen precies nodig zijn voor deze klus.  Het materiaal van je muur en de soort vervuiling maken namelijk uit welk middel er het beste gebruikt kan worden.

Nevelstralen in Landgraaf

Naast zandstralen heb je natuurlijk nevelstralen. Nevelstralen is een veel voorkomende vorm van gevelreiniging in Landgraaf, en met goede reden. Het is namelijk één van de meest toepasbare methodes die er in gevelreiniging zijn. Nevelstralen kan namelijk zelfs gebruikt worden op monumenten. Bij nevelstralen spuit de specialist in Landgraaf fijn zand en water tegen de muur. Hierdoor raakt de muur niet beschadigd raakt, maar het vuil komt wel los. Daardoor is het zelfs geschikt voor verweerde en zanderige muren. Nevelstralen kost €15 tot €20 per vierkante meter.

Laserreiniging in Landgraaf

De laatste vorm van gevelreiniging is laserreiniging. Deze methode is niet alleen grondig, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Het meest hardnekkige vuil verdwijnt, terwijl het geen enkel spoor op je muren achterlaat. Bovendien is het de beste manier om donkere vervuilingen van lichte muren te krijgen. Dat komt door het feit dat een donkere kleur licht absorbeert en lichtere kleuren het weerkaatst. Daardoor verdampt de donkere vervuiling en vervaagt de lichtere kleur niet. Toch is het een onbekende methode in Landgraaf, vanwege de hoge kosten. Daardoor wordt het bijna alleen gebruikt voor monumenten en kunstwerken.