dakdekker

Topkwaliteit gevelreiniging Lisse

Helaas raken buitenmuren van elk gebouw in Lisse op een gegeven moment aangetast door water, vuil en gassen. Het is dan ook belangrijk om deze muren schoon en sterk te houden om poreuze stenen en verzwakte voegen te voorkomen.. Wat dacht je van gevelreiniging? Daarnaast is gevelrenovatie een goede optie om te zorgen dat deze problemen niet voorkomen.  Voor de uitvoer van deze klussen zijn wij er. Ons netwerk bestaat uit bedrijven gespecialiseerd in gevelreiniging en -renovatie in Lisse. Onze specialisten maken je gevel weer als nieuwdoor middel van verschillende reinigingstechnieken zoals grit- of zandstralen, of  ze maken gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

Ook voeren ze regelmatig gevelrenovaties uit, impregneren ze muren en herstellen ze voegwerk en isolatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van gevelreiniging en renovatie in Lisse? Vul je wensen dan in op  de offertepagina en ontvang tot wel vijf vrijblijvende offertes van verschillende bedrijven in ons netwerk.

Renovatie van gevels

Gevelreiniging is één van de meest voorkomende klussen in Lisse, maar renovatie is ook mogelijk. Gevelrenovatie is in principe een pakket van gevelreiniging en verschillende verbeteringen aan de buitenmuren. Zo werken onze specialisten uit Lisse het voegwerk, impregneren ze de volledige muur en zelfs het isolatiewerk brengen ze vakkundig aan zodat je minder kwijt bent aan stookkosten. Door deze grondige aanpak voorkom je vochtproblemen als doorslaand water en lekkage, en ziet de gevel er ook nog eens een stuk beter uit. Bovendien verbetert het je wooncomfort, vanwege de verhoogde functionaliteit van de buitenmuren. Ga bij gevelreiniging in Lisse in ieder geval uit van een kostenplaatje tot wel €8.000. Maar dat is de investering zeker waard.

Gevelonderhoud in Lisse

Naast gevelreiniging en renovatie is gevelonderhoud ook een optie in Lisse. Bij gevelonderhoud wordt je gevel regelmatig bijgewerkt, zo voorkom grote schade waardoor je alsnog moet overstappen op een complete gevelrenovatie. Bij het gevelonderhoud controleert de specialist de bakstenen en de voegen, eventuele schade wordt gelijk hersteld. Het gaat dan niet om de hele muur, maar de focus ligt hier op de kleine probleemplekken. Zo blijven de kosten lager dan bij een volledige renovatie. Om zeker te weten of je een volledige renovatie, gevelreiniging of alleen onderhoud nodig hebt laat je één van onze specialisten uit Lisse je muren controleren. Hoe eerder de beschadiging aan je gevel herstelt wordt, des te minder ben je kwijt aan de uiteindelijk reparatie.

Gevel impregneren in Lisse

Bij een gevelrenovatie is gevelimpregnatie optioneel. Dit houdt in dat onze experts uit Lisse een vloeibaar impregneermiddel aanbrengt op de stenen zelf.. Zo raken de bakstenen verzadigd raken, waardoor vocht niet meer in de stenen trekt. Daarmee worden problemen als doorslaand vocht voorkomen. Het is ook mogelijk om je buitenmuren zelf te impregneren. Dit doe je met speciale gereedschappen die te huur zijn bij vrijwel alle bouwmarkten in Lisse. Het is dan wel heel belangrijk dat je de volledige muur bedekt  om eventuele problemen te voorkomen.

Offertes aanvragen

Prijsopgave gevelreiniging in Lisse

Ben je benieuwd naar de prijzen en opties voor jouw gevelreiniging of renovatie in Lisse? Wil je meer weten over de verschillen van de verschillende technieken van gevelreiniging zoals zandstralen en nevelstralen? Of heb je een speciale klus in Lisse waar professionele hulp voor nodig is? Neem dan contact op met de specialisten uit ons netwerk. Zij hebben ruim ervaring met alle methodes van gevelreiniging in Lisse en helpen je graag. Via het contactformulier vraag je snel en gemakkelijk een aantal vrijblijvende offertes aan van onze specialisten in Lisse. Kies vervolgens zelf welke specialist voor jou aan de slag gaat op het gebied van gevelreiniging of renovatie. Dankzij ons landelijke netwerk is er altijd een van onze vakmannen beschikbaar in Lisse.

Gevelreiniging van graffiti

Graffiti verwijderen is een moeilijke klus die aardig wat tijd en energie in beslag neemt. Het is daarom belangrijk dat hier de juiste techniek op het gebied van gevelreiniging wordt toegepast om de beste resultaten te behalen. Graffiti verwijderen gaat vaak door middel van chemische gevelreiniging of zandstraling. Onze specialisten uit Lisse gaan hierbij altijd vakkundig te werk. Het hangt namelijk van de bestanddelen van je buitenmuren af welke techniek het beste werkt om de graffiti volledig te kunnen verwijderen. De kosten verschillen daarom van €5 tot €20 euro per vierkante meter.

Voegen onderhouden in Lisse

Naast het nodige steenwerk bestaat elke muur in Lisse uit voegwerk. Het onderhouden van voegen is erg belangrijk, omdat factoren als wind, regen en de temperatuur het materiaal al snel beschadigen. Bovendien vermindert de kwaliteit van je voegen snel  bij onregelmatig of geen onderhoud. Je herkent slechte voegen aan afbrokkelend materiaal en eventuele verkleuringen. Is dit het geval bij jouw gevel?, Dan is het belangrijk om daar zo snel mogelijk wat aan te doen. Slechte voegen zorgen namelijk voor een verminderde isolatie waardoor de stookkosten oplopen. Om de voegen te repareren, vervangt de specialist ze volledig. Eerst hakt hij ze weg uit je gevel, vervolgens slijpt hij ze uit en vult hij de voegen opnieuw.

Voegen reinigen in Lisse

Voegen schoonhouden is een klus die vaak onder de renovatie van de gevel valt. Het wordt in Lisse dan ook vaak gecombineerd met een complete gevelrenovatie. Het is echter ook mogelijk om alleen je voegen te laten schoonmaken. In dat geval controleert de specialist alle voegen op eventuele beschadigingen, indien nodig vervangt hij de voegen direct. Verkeren de voegen nog in een prima staat? Dan maakt onze vakman deze alleen goed schoon met water of stoom. Voor het beste resultaat laat je onze specialist uit Lisse de gevel ook gelijk impregneren. Op die manier voorkom je eventuele vochtproblemen en is een volgende renovatie of gevelreiniging minder snel nodig.

De kosten van gevelreiniging in Lisse

De kosten van je gevelreiniging of renovatie in Lisse hangen sterk af van verschillende factoren, zoals de benodigde technieken en het totale oppervlak van de buitenmuren. Stoomreiniging kost maar €5 per vierkante meter. Het prijskaartje van gevelreiniging door middel van zandstralen ligt iets hoger, namelijk €20. Andere factoren die van invloed zijn op de kosten van de renovatie zijn bijvoorbeeld de vervanging van stenen en de impregnatie van de muur. Het vervangen van stenen kost grofweg €10 per vierkante meter en impregneren kost €6,50. Heb je ook nog metselmortel nodig? Dan betaal je in Lisse over het algemeen €1 per liter.

Gevelreiniging door middel van stralen

Bij een gevelreiniging in Lisse past de specialist verschillende technieken toe. Eén van die technieken is stralen. Er zijn verschillende vormen van stralen, van nevel- en vochtstralen tot zand- en gritstralen, waarvan de laatste twee het meest worden toegepast.  In principe zijn deze technieken hetzelfde. Tijdens deze vorm van gevelreiniging blaast de specialist fijn of grof zand tegen de muur met een speciaal apparaat door de zandkorrels komt het vuil los van de gevel. Het is mogelijk om dat te doen met verschillende soorten zand. Hoe groter de korrels zijn, hoe meer vuil er van de muur komt.

Gevelreiniging en stoomcleanen

Naast stralen is gevelreiniging door middel van stoom een populaire methode in Lisse. Bij stoomcleanen spuit onze vakman water tot wel 150 graden tegen de gevel. . Door deze hoge temperatuur weekt het water gelijk los. Stoomcleanen is geschikt voor elk oppervlak en kost vaak maar €5 per vierkante meter. Let er wel op dat je via deze methode alleen licht tot halfzwaar vuil verwijdert. Wil je graag graffiti laten verwijderen? Kies dan voor een chemische gevelreiniging. Dit is wel duurder dan stoomcleanen, maar in dit geval effectiever.

Chemische gevelreiniging

Chemische gevelreiniging is één van de zwaardere vormen van gevelreiniging in Lisse. In dat geval gebruiken onze specialisten een chemisch of biologisch middel om de gevel schoon te maken. Laat je gevel altijd van tevoren controleren door een expert uit Lisse, omdat de soort vervuiling en het materiaal van de gevel doorslaggevend zijn wat betreft het gebruik van de reinigende middelen we. Bij de daadwerkelijke gevelreiniging brengt de specialist het betreffende middel met borstels aan op de muur. Vaak moet het daarna een tijdje inwerken, waarna het met een hogedrukreiniger van de muur wordt gespoten. Maak je geen zorgen over verdere vervuiling: het water, vuil en andere chemische middelen worden opgevangen tijdens deze werkzaamheden.

Reiniging met nevelstralen

Nevelstralen is een belangrijke vorm van gevelreiniging in Lisse. Deze methode is namelijk geschikt voor elke muur, van een rijtjeshuis tot een monument. Bij de gevelreiniging met nevelstralen wordt er fijn zand met water tegen de muur gespoten, waardoor het meeste vuil snel van de muur komt. Naast de veelzijdige toepassing neemt gevelreiniging door middel van nevelstralen nog meer voordelen met zich mee. Voor deze methode heb je weinig water nodig, waardoor deze klus extra voordelig voor je portemonnee is. . Bovendien beschadigt deze techniek de bovenste laag van de muur niet, waardoor zelfs verweerde en zanderige muren schoongemaakt kunnen worden. Gevelreiniging met nevelstralen kost tussen de €15 en €20.

Laserreiniging van de gevel

Laserreiniging is een zeer goede vorm van een milieuvriendelijke en toch grondige gevelreiniging. Net als met zandstralen krijg je er het meest hardnekkige vuil mee weg, maar het is de enige methode die de gevel geheel onaangetast laat. Ook is het de beste methode om donkere vervuiling van een lichter oppervlak af te krijgen. Een donkerdere kleur absorbeert het licht, waardoor het verdampt, terwijl een lichtere kleur daar niet door beschadigt. Ondanks dat is het een minder bekende methode in Lisse. Dit komt waarschijnlijk door de hoge kosten, waardoor het vaak alleen wordt gebruikt voor oudere monumenten en gemeentelijke kunstwerken.