dakdekker

Vakkundige vochtbestrijding in Middenmeer

Bij oudere gebouwen in Middenmeer heb je vaak te maken met vochtproblemen. Denk hierbij aan vocht in de muren en hoge luchtvochtigheid tot rot in hout en het ontstaan van schimmel en vochtplekken. Maar wat doe je er aan? Neem zo snel mogelijk contact op met een specialist in vochtbestrijding via ons netwerk in Middenmeer. De specialist helpt je bij allerlei vochtproblemen en zorgt dat jij in de toekomst geen last meer hebt van overmatig vocht! Ook laat de specialist je gelijk weten wat de kosten van vochtbestrijding zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kunnen wij je helpen met vochtbestrijding? Neem dan contact op met onze specialisten via de contactpagina. Daar vraag je tot wel vijf verschillende offertes aan van bedrijven in Middenmeer waarna je ze makkelijk vergelijkt om de beste specialist voor jouw klus te kiezen.

Vochtbestrijding van optrekkend vocht

Als je spouwmuren of kruipruimtes hebt in je huis in Middenmeer, dan kan het maar zo zijn dat je in de kelder en zelfs op de begane grond last hebt van optrekkend vocht. Dit probleem ontstaat door de combinatie van de vochtige grond en de zuigkracht van het metselwerk onder je huis.  Vervolgens kan dat weer leiden tot allerlei andere nare problemen zoals vochtplekken of zelfs schimmel. Gelukkig zijn die problemen vaak te voorkomen door je huis voldoende te luchten, maar helaas werkt dat niet altijd. Als dat het geval is, is het belangrijk dat onze een specialist uit Middenmeer te hielp schiet voor de vochtbestrijding. Hij verhelpt je problemen door impregnatie van wanden en vloeren en muren en maakt daarmee je huis waterdicht. Een prettige bijkomstigheid is dat je woning nu ook beter geïsoleerd is. Vervolgens kan de specialist je ook helpen met vochtbestrijding voor de rest van je woning.

Bestrijding van schimmel in Middenmeer

Als je vochtplekken of optrekkend vocht niet goed aanpakt kan dit leiden tot  schimmel. Meestal tref je dit aan in de berging of badkamer, maar soms kan het ook in andere leefruimtes voorkomen. Aarzel in dat geval niet, het is zeker tijd voor vochtbestrijding! De specialist uit Middenmeer verwijdert alle schimmel in jouw woonruimte en pakt eventuele andere vochtproblemen aan. Je kan er ook voor kiezen om zelf de schimmel weg te boenen, maar grote kans dat dit binnen korte tijd weer terugkomt.. Onze specialist uit Middenmeer weet dat er bij vochtbestrijding sprake is van een onderliggend probleem. Hij trekt dan ook alles uit de kast om dit op te sporen, zodat je hier in de toekomst geen problemen meer mee hebt.

Vochtbestrijding en kelders

Vaak is de kelder de ruimte met de meeste vochtproblemen van het huis. Al onze specialisten uit Middenmeer helpen je dus ook met vochtbestrijding in de kelder. Ze hebben er speciale gereedschappen voor en halen met de juiste technieken vrijwel altijd je vochtplekken weg en herstellen de waterschade.  Om de resultaten te behouden schilder je de kelder met vochtwerende kalkverf. De verf is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten in Middenmeer.

Offertes aanvragen

Vrijblijvende dakdekker offertes in Middenmeer

Heb je vragen die nog niet beantwoord zijn? Of wil je meer weten over een specifieke dakdekker of de opties in Middenmeer? Doe een beroep op onze dakdekkers in ons netwerk via het contactformulier. Laat al je vragen en contactgegevens achter en wij zorgen voor alle informatie. Op die manier weet je zeker dat jouw klus goed wordt uitgevoerd.

Soorten vochtproblemen in Middenmeer

In je huis in Middenmeer kunnen veel verschillende vochtproblemen ontstaan door slechte ventilatie of isolatie. Gelukkig is er aan bijna elk probleem wel iets te doen. De soorten vochtproblemen die in Middenmeer over het algemeen vaan voorkomen zijn vochtige muren, hoge luchtvochtigheid, optrekkend vocht en vochtplekken. Passende maatregelen wat betreft vochtbestrijding zijn bijvoorbeeld de muren impregneren of de kruipruimtes beter isoleren. Verbeterde isolatie betekent trouwens ook minder stookkosten, dus dubbel voordeel! Onze specialisten uit Middenmeer kunnen je daar goed mee helpen en informeren je graag over de mogelijkheden in jouw huis. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van vochtbestrijding? Laat je wensen en eisen achter via de contactpagina.

De oplossing in Middenmeer

Je kunt bij de vochtbestrijding in Middenmeer twee belangrijke dingen met je muren doen. Impregneren of injecteren. De vraag is dan alleen, wat is de beste keuze? Dat hangt volledig af van het soort probleem dat je hebt. Impregneren is bijvoorbeeld de ideale oplossing bij doorslaand vocht, terwijl injecteren het beste werkt bij opstijgend vocht. Het verschil is dat doorslaand vocht van buiten komt en opstijgend vocht vanuit de grond. Gelukkig kunnen allebei de vochtbestrijding methodes vaak elke wand worden toegepast. Bij spouwmuren injecteert de specialist beide muren voor het beste resultaat, maar dan heb je ook geen problemen meer. Wil je zelf aan de slag? Zorg er dan wel voor dat je de handleiding aanhoudt zodat het goed uitpakt. Daarna zullen bijna al je vochtproblemen verleden tijd zijn.

Vochtbestrijding van luchtvochtigheid

Als je niet van beestjes houdt, is het belangrijk om je luchtvochtigheid niet te hoog te laten worden. Allerlei ongedierte van huismijten tot zilvervisjes en pissebedden houden van de hoge luchtvochtigheid. Daarnaast houd je er ook nog eens vochtplekken en schimmel aan over in je woning. Door het vele vocht nemen de klachten bij mensen met astma en reuma ernstig toe. Nare omstandigheden waar je snel iets aan moet doen. Vaak helpt isolatie en ventilatie van je huis in Middenmeer al goed, maar dat is lang niet altijd voldoende. Daarom is het een goed idee om een vochtvreter te kopen. Dit apparaatje haalt het vocht uit de lucht waardoor je minder klachten ervaart.

Vochtwering of vochtbestrijding?

Vochtwering is in principe het waterdicht maken van je huis in Middenmeer. Dat kan door het impregneren of beter isoleren gevels en wanden, maar ook door het injecteren daarvan. Bij het injecteren van de muur worden meerdere gaten in de voegen geboord onder een hoek van 25 tot 30 graden. Vervolgens giet de specialist injectievloeistof in deze gaten wat in de muur uithardt en een soort schild tegen het vocht vormt. Injecteren staat in Middenmeer vaak bekend als horizontale vochtbestrijding en beschermt je voor langere tijd tegen vochtproblemen.