dakdekker

Waterafvoer

De waterafvoer van het dak gaat via een regenpijp, bouwtechnisch wordt het ook wel hemelwaterafvoer genoemd. Een regenpijp is een buis die aan een dakgoot of een plat dak is bevestigd om de neerslag die op het dak terecht komt af te voeren.

De waterafvoer voert het regenwater af naar een regenton, regenput of het riool.

Belang van waterafvoer

Waterafvoer van je dak is belangrijk, want zonder waterafvoer stroomt het water niet weg en kan het lekkage veroorzaken. Wanneer het regenwater zonder regenpijp naar beneden komt, waait het tegen de wanden van de woning aan. Dit leidt tot constant natte wanden en dat kan als gevolg hebben dat er schimmels op de muur ontstaan. Kortom, waterafvoer is van belang voor goed onderhoud van je woning.

Regenpijp in de gevel

Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, kun je ervoor kiezen om de regenpijp op te laten gaan in de gevel. Voordelen hiervan zijn dat de regenpijp beter beschermd wordt en er naar jaren nog zo goed als nieuw uitziet. Daarbij ziet het er natuurlijk een stuk netter uit als de regenpijp netjes zit weggestopt achter een aluminium afdekplaat.
Je hebt de keuze uit een ronde of vierkante regenpijp. Regenpijpen zijn in diverse materialen verkrijgbaar en de buizen kunnen in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Wij leveren alle soorten in vele materialen. We zijn gevestigd door heel Nederland, dus altijd bij jou in de buurt. Daarbij bieden wij onze diensten en producten aan tegen een zeer scherpe prijs plus een uitstekende garantie. Vraag dus nu vrijblijvend een offerte aan!